Czekoladowo-orzechowy tort bezowy z pomarańczami

Czekoladowo-orzechowy tort bezowy z pomarańczami
Czekoladowo-orzechowy tort bezowy z pomarańczamimateriały prasowe

Składniki

- blaty bezowe (2 szt.):

  • 6 dużych białek (1 białko o wadze 40 g)
  • szczypta soli
  • 300 g drobnego cukru do wypieków
  • 100 g orzechów laskowych
  • 60 g deserowej czekolady, roztopionej i przestudzonej

- krem śmietankowy:

  • 300 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej
  • 3 łyżki serka mascarpone, schłodzonego

- dodatki:

  • 2 pomarańcze
  • wiórki czekoladowe (lub czekolada starta na tarce)

Wykonanie blatów bezowych

Wykonanie kremu

Wykonanie tortu

Okładka książki "Moje wypieki z czekoladą"
Okładka książki "Moje wypieki z czekoladą"materiały prasowe
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?