Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną
Czekoladowy z puszystą bitą śmietanąPicsel123RF/PICSEL
  • 6 jajek
  • 17 dag cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 10 dag mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 5 dag ciemnego kakao
  • 70 ml likieru pomarańczowego
  • 65 dag śmietany kremówki
  • 3 op. zagęstnika typu śmietan-fix
  • 3 łyżki wiórków gorzkiej czekolady
  • po 2 łyżki konfitury z czarnych i czerwonych porzeczek lub świeże truskawki
  • wiśnie z kompotu do dekoracji
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?