Reklama

Reklama

Czerwone naleśniki nadziewane soczewicą

Takich jeszcze nie jadłaś!

Czas przyrządzenia: ok. 45 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 10 dag mąki
  • 150 ml mleka
  • kilka łyżek soku z buraków
  • jajko
  • natka pietruszki
  • kolendra
  • szczypiorek
  • 25 dag twarogu
  • 20 dag czerwonej soczewicy
  • 5 dag szpinaku
  • pomidorki
  • koktajlowe • kawałek imbiru
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki
  • koncentratu pomidorowego
  • mielona kurkuma
  • kminek
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Mąkę, mleko, jajko i sól wymieszaj, dodaj sok z buraków.Odstaw. Podsmaż cebulę i czosnek, zalej 1,5 szklanki wody, wsyp soczewicę, gotuj.2 Pod koniec gotowania soczewicy dodaj do niej przekrojone pomidorki, szpinak,koncentrat pomidorowy i starty imbir. Nadzienie dopraw do smaku solą, pieprzem, szczyptą kurkumy i kminku. Usmaż naleśniki. Posiekaj kolendrę,połowę zioła dodaj do soczewicy.Placki wypełnij serem,masą z soczewicą, posyp pozostałą kolendrą.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy