Czosnkowy przysmak z bryndzą

Dla miłośników makaronów

Makaron z pieczarkami
Makaron z pieczarkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. W garnku zagotuj posoloną wodę na makaron. Ząbki czosnku obierz, połowę posiekaj, resztę potnij na cząstki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, potnij w plasterki. Boczek pokrój w kosteczkę. Na wrzątek wrzuć makaron. Poczekaj, aż woda ponownie zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 7-8 minut. 

2. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim posiekany czosnek i cebulę. Do- łóż boczek. Smaż dalej, ok. 2 minut, aż lekko się zrumieni. Dołóż pieczarki. Grzyby duś do miękkości (ok. 5 minut). Pod koniec oprósz solą, pieprzem i suszonym majerankiem. 

3. Żółty ser grubo zetrzyj. Bazylię opłucz, oderwij listki. Makaron odcedź, osącz na sitku. Wymieszaj z sosem z patelni. Wyłóż na talerze. Każda porcję makaronu posyp pokruszoną bryndzą, wiórkami żółtego sera, cząstkami czosnku oraz listkami bazylii.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas