Reklama

Reklama

Dbaj o zdrowie – jedz ryby

Ryby, w różnej postaci, można jeść właściwie o każdej porze dnia, na śniadanie, obiad czy kolację. Przed ich zakupem warto jednak zagłębić się w temat, aby wiedzieć, które z nich mają najmniej rtęci, oraz które procesy połowu nie są uciążliwe dla środowiska. Poniżej znajdziecie kilka przepisów, które pozwolą na przygotowanie pełnowartościowego posiłku.

Pasta z makreli

Składniki

  • Wędzona makrela
  • Ogórki konserwowe marki Sandra
  • Jajko
  • Łyżka majonezu
  • Sól, pieprz do smaku

Makrelę pozbawiamy kręgosłupa i ości. Mięso rozdrabniamy widelcem. Dodajemy ugotowane na twardo, a następnie posiekane jajko i pokrojone w drobną kostkę ogórki. Doprawiamy łyżką majonezu oaz solą i pieprzem do smaku. Pastą smarujemy pieczywo.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje