De volaille z kaszy jaglanej z pieczarkami

De volaille z kaszy jaglanej z pieczarkami
De volaille z kaszy jaglanej z pieczarkamimateriały prasowe

Składniki

- ciasto:

  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki łupiny babki jajowatej
  • 2 łyżki mąki z ciecierzycy
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • mąka kukurydziana lub z ciecierzycy do obtaczania kotletów

- farsz:

  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • kilka gałązek świeżego tymianku (lub 1 łyżeczka suszonego)
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Misa mocy"
Okładka książki "Misa mocy"materiały prasowe