Delikatne awokado z ciecierzycą

Awokado nadziewane
Awokado nadziewane123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 średnio miękkie awokado
  • 1 puszka ciecierzycy (lub 1 szkl. wcześniej ugotowanej ciecierzycy)
  • 1 mały ogórek sałatkowy
  • 1 duża garść pomidorków koktajlowych
  • 8 łyżeczek pasty sezamowej
  • 2 gałązki mięty qsok wyciśnięty z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Jak obrać i jeść awokadoZmysłowe smakiInteria.tv
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?