Delikatne kremówki

Rolada z wiśniami
Rolada z wiśniami123RF/PICSEL

Bezowa rolada z waniliową śmietanką

Składniki

  • 2/3 szkl. białek l 1 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 2 op. cukru waniliowego (ew. rdzeń zeskrobany z 1 laski wanilii)
  • 25 dag ricotty albo serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 i 1/2 szkl. śmietany kremówki
  • 1 mały słoiczek konfitury z wiśni
  • cukier puder do oprószenia ciasta
12 porcji

Sposób przygotowania

Ciasto przekładane
Ciasto przekładane123RF/PICSEL

Wiśniowy przekładaniec

Składniki

  • 50 dag mielonego twarogu
  • 2 szkl. śmietany kremówki
  • 9 jajek
  • 1 i 1/3 szkl. cukru
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szkl. dżemu z wiśni
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 3 op. cukru waniliowego
  • 2 op. galaretki wiśniowej

Sposób przygotowania

Galaretkowa masa do przekładania wafliInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?