Delikatne rattatui
Z kuchni francuskiej.

Składniki na 6 porcji:
- 40 dag ziemniaków, - papryka czerwona, zielona i żółta, cebula, - ząbek czosnku, łyżka margaryny, - puszka pomidorów bez skórki, - 1 i 1/4 szklanki rosołu, papryka w proszku, - puszka kukurydzy, - sól i pieprz do smaku.
Przyrządzanie:
Obrane ziemniaki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Czosnek obrać a potem zmiażdżyć. Wszystkie warzywa podsmażyć na margarynie. Dodać pomidory, wlać rosół. Całość gotować 15 minut. Kukurydzę osączyć, dodać do warzyw, zagotować. Potrawę doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Podawać z pieczywem lub ryżem. 1 porcja - 350 kcal Czas przygotowania: 35 minut