Reklama

Reklama

Delikatny gulasz

Jest smaczny i delikatny - taki gulasz będzie przysmakiem całej rodziny!

Składniki

  • 30 dkg chudej wołowiny,
  • cukinia,
  • cebula
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 2 łyżki zielonego groszku,
  • 2 łyżki startego żółtego sera,
  • sól,
  • pieprz,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • kilka ziaren kminku,
  • ząbek czosnku,
  • mały kawałek imbiru,
  • 2 pomidory
  • koperek,
  • łyżka słodkiej śmietanki,
  • olej.

Warzywa opłukać, pokroić w kostkę, marchew w talarki. Cebule obrać i podsmażyć z pokrojonymi pomidorami. Mięso opłukać, pokroić na kostkę, lekko podsmażyć na oleju. Do rondla nalać trzy szklanki wody, przyprawy, dodać mięso i jarzyny, bez groszku. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać groszek i posiekany koperek, śmietankę a także żółty ser. Podawać z pieczywem, ryżem, makaronem lub ziemniakami.

Dowiedz się więcej na temat: gulasz

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje