Delikatny mus z wątróbki

Prawdziwie elegancka przystawka.

Składniki na 4 porcje:

- 25 dag wątróbki drobiowej,
- 25 dag selera korzeniowego,
- 10 dag cebuli,
- 2 łyżki koniaku,
- 2 białka,
- sól, pieprz,
- majeranek,
- 2 łyżki oleju,
- pieczywo tostowe na grzanki

Przygotowanie:

25 dag wątróbki drobiowej zalej zimną wodą i odstaw na 30 min. Ugotuj 25 dag selera. Wątróbkę osusz, usmaż na tłuszczu z 10 dag posiekanej cebuli. Zmiksuj z selerem, 2 łyżkami koniaku, solą, pieprzem i majerankiem. Połącz z pianą z 2 białek. Ochłodź. Porcje formuj łyżką. Podaj z grzankami.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas