Reklama

Reklama

Deser malinowy

Lubisz maliny? Są nie tylko zdrowe, ale również świetnie nadają się do deserów

Składniki

  • Krem:
  • 3 szklanki malin
  • szklanka kaszy jaglanej
  • szklanka mleka
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Pianka:
  • 2 białka jajek
  • pół szklanki cukru pudru

Sposób przygotowania

1. Kaszę jaglaną ugotuj w dwóch szklankach wody z dodatkiem szczypty soli. Odcedź. Ostudź. Dodaj  do niej cukier puder. Maliny opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Całość zmiksuj blenderem. Do masy dodaj mleko i jogurt. Zmiksuj. Przełóż do szklanek, włóż do lodówki.  

2. Z białek ubij sztywną pianę, miksując dodaj cukier puder.  Na kremie układaj pianę z białek, przypal ręcznym palnikiem. Krem możesz też zrobić z tłustej (40 proc.) śmietanki lekko ubitej. Uważaj, by nie powstało z niej masło.  

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje