Deser malinowy
Lubisz maliny? Są nie tylko zdrowe, ale również świetnie nadają się do deserów

Składniki
- Krem:
- 3 szklanki malin
- szklanka kaszy jaglanej
- szklanka mleka
- pół szklanki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki cukru pudru
- Pianka:
- 2 białka jajek
- pół szklanki cukru pudru
Sposób przygotowania
1. Kaszę jaglaną ugotuj w dwóch szklankach wody z dodatkiem szczypty soli. Odcedź. Ostudź. Dodaj do niej cukier puder. Maliny opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Całość zmiksuj blenderem. Do masy dodaj mleko i jogurt. Zmiksuj. Przełóż do szklanek, włóż do lodówki. 2. Z białek ubij sztywną pianę, miksując dodaj cukier puder. Na kremie układaj pianę z białek, przypal ręcznym palnikiem. Krem możesz też zrobić z tłustej (40 proc.) śmietanki lekko ubitej. Uważaj, by nie powstało z niej masło.