Deser migdałowy z wiśniami

Błyskawiczny, w sam raz do na spotkanie przy kawie

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok wymieszaj z jogurtem i serkiem. Śmietanę ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj do masy serowej. Wymieszaj. Sok pomarańczowy wymieszaj z likierem.

2. Połowę ciastek połam na spore kawałki. Zanurz je w soku z likierem. Po chwili wyjmij je i ułóż w wysokich szklaneczkach albo pucharkach. Na ciastkach rozłóż wiśnie i rozsmaruj po porcji przygotowanego kremu.

3. Pozostałe ciastka połam, ułóż na wierzchu deseru. Polej resztą soku. Tiramisu wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem udekoruj skórką z cytryny oraz migdałami.

Pralinki kokosoweInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas