Deser migdałowy z wiśniami
Błyskawiczny, w sam raz do na spotkanie przy kawie

Składniki
- 1/2 cytryny
- 15 dag gęstego jogurtu naturalnego
- 50 dag serka waniliowego homogenizowanego
- 8 dag cukru
- 40 dag śmietany kremówki
- 1 op. cukru waniliowego
- 1 szkl. wiśni z kompotu
- 40 dag ciastek migdałowych
- 150 ml soku pomarańczowego
- 4 łyżki likieru pomarańczowego
- migdały do dekoracji
Sposób przygotowania
1. Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok wymieszaj z jogurtem i serkiem. Śmietanę ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj do masy serowej. Wymieszaj. Sok pomarańczowy wymieszaj z likierem.
2. Połowę ciastek połam na spore kawałki. Zanurz je w soku z likierem. Po chwili wyjmij je i ułóż w wysokich szklaneczkach albo pucharkach. Na ciastkach rozłóż wiśnie i rozsmaruj po porcji przygotowanego kremu.
3. Pozostałe ciastka połam, ułóż na wierzchu deseru. Polej resztą soku. Tiramisu wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem udekoruj skórką z cytryny oraz migdałami.