Reklama

Reklama

Deser migdałowy z wiśniami

Błyskawiczny, w sam raz do na spotkanie przy kawie

Czas przyrządzenia: ok. 15 minut

Składniki

  • 1/2 cytryny
  • 15 dag gęstego jogurtu naturalnego
  • 50 dag serka waniliowego homogenizowanego
  • 8 dag cukru
  • 40 dag śmietany kremówki
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1 szkl. wiśni z kompotu
  • 40 dag ciastek migdałowych
  • 150 ml soku pomarańczowego
  • 4 łyżki likieru pomarańczowego
  • migdały do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Z cytryny zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok wymieszaj z jogurtem i serkiem. Śmietanę ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj do masy serowej. Wymieszaj. Sok pomarańczowy wymieszaj z likierem.

Reklama

2. Połowę ciastek połam na spore kawałki. Zanurz je w soku z likierem. Po chwili wyjmij je i ułóż w wysokich szklaneczkach albo pucharkach. Na ciastkach rozłóż wiśnie i rozsmaruj po porcji przygotowanego kremu.

3. Pozostałe ciastka połam, ułóż na wierzchu deseru. Polej resztą soku. Tiramisu wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem udekoruj skórką z cytryny oraz migdałami.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje