Deser otrębowy
Wartościowy deser, bogactwo błonnika to idealny dziecięcy podwieczorek.
Składniki:
5-6 łyżek płatków owsianych górskich, 3 łyżki otrąb owsianych, 2-3 łyżki mleka lub jogurtu naturalnego, 1-2 łyżki cukru, pół szklanki mrożonych malin (ew. z kompotu)
Przygotowanie:
Maliny rozmroź, lekko rozgnieć widelcem, posyp cukrem. Mleko lub jogurt naturalny wlej do miseczki, wsyp płatki owsiane i otręby owsiane. Wymieszaj (jeśli masa jest bardzo gęsta, dolej nieco mleka).
Porcję przełóż do pojemniczka, uklep. Wyjmij na talerz. Polej sosem malinowym.
Czas przygotowania: 10 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 1,60 zł
Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi.