Deser otrębowy

Wartościowy deser, bogactwo błonnika to idealny dziecięcy podwieczorek.

Ciasto otrębowe z malinami
Ciasto otrębowe z malinami123RF/PICSEL

Składniki:

5-6 łyżek płatków owsianych górskich, 3 łyżki otrąb owsianych, 2-3 łyżki mleka lub jogurtu naturalnego, 1-2 łyżki cukru, pół szklanki mrożonych malin (ew. z kompotu)

Przygotowanie:

Maliny rozmroź, lekko rozgnieć widelcem, posyp cukrem. Mleko lub jogurt naturalny wlej do miseczki, wsyp płatki owsiane i otręby owsiane. Wymieszaj (jeśli masa jest bardzo gęsta, dolej nieco mleka).

Porcję przełóż do pojemniczka, uklep. Wyjmij na talerz. Polej sosem malinowym.

Czas przygotowania: 10 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 1,60 zł

Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas