Deser truskawkowy

Przygotujesz go w mgnieniu oka!

Składniki

  • 500 g truskawek (mogą być mrożone)
  • 4-6 łyżek cukru pudru
  • 2 szklanki schłodzonej śmietany kremówki 30% lub 36%
  • 100 g bez
  • 5 ciastek np. McVitie’s Digestive The Original

Sposób przygotowania

Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, dodając na koniec stopniowo cukier puder (możesz również dodać ekstrakt z wanilii). Truskawki umyj, odszypułkuj i pokrój w ćwiartki. Deser możesz wzbogacić innymi owocami tj. borówki, wiśnie czy granat. Jeśli się na nie zdecydujesz, wymieszaj je
z truskawkami w misce.

Reklama

Przygotuj szklane pucharki albo wysokie szklanki. Zacznij układać warstwy zaczynając od pokruszonych na większe kawałki bez, następnie dużej łyżki bitej śmietany, kolejną niech będą truskawki. Czynność powtarzaj, układając analogicznie kolejne warstwy, tak aby zapełnić cały pucharek. Na wierzch posyp rozkruszone ciasteczka np. McVitie’s Digestive The Original. Pamiętaj  o tym, aby deser podawać schłodzony.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje