Reklama

Reklama

Deser w czekoladzie

Zachwycą was smakiem!

Składniki

  • szklanka wody
  • 1/2 kostki masła
  • szczypta soli
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 3 jajka
  • olej

Składniki - lukier

  • tabliczka mlecznej czekolady
  • pokruszone pistacje

Sposób przygotowania

1. Wodę, masło i sól zagotuj, dodaj mąkę z kakao, wymieszaj. Gotuj dalej, energicznie mieszając tak, by ciasto odchodziło od garnka. 

2. Ostudź, dodając po jednym jajku, mieszaj energicznie. Z ciasta formuj paski dłońmi lub wyciskając przez rękaw cukierniczy. Kładź je na kwadratach papieru do pieczenia. Rozgrzej olej. Wrzucaj pączki razem z papierem na gorący tłuszcz, papier usuń, pączki smaż z każdej strony przez około 3 minuty. Wyjmij łyżką cedzakową. Polej roztopioną czekoladą, posyp orzechami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje