Reklama

Reklama

Deser z kremem mascarpone i różaną konfiturą

Szukasz pomysłu na wyjątkowy deser? Przygotujesz go w 10 minut!

Składniki

  • 300 ml Śmietanki 36% np. od OSM Piątnica
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 150 g Serka Mascarpone np. od OSM Piątnica
  • 150 g chałwy kakaowej
  • 6 łyżeczek konfitury różanej
  • 1 pomarańcza

Sposób przygotowania

1. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać serek mascarpone, połowę pokruszonej chałwy i wymieszać.

Reklama

2. Na spód pucharków do deserów wyłożyć po łyżeczce konfitury różanej, a następnie wcześniej przygotowany krem. Posypać pozostałą pokuszoną chałwą i udekorować filetami z pomarańczy.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje