Składniki na 4 porcje: - 400 g rabarbaru, - pół opakowania czerwonego kisielu, - 175 g cukru, - 250 g truskawek, - 35 g masła, - 25 g mąki, - 1-2 łyżeczki wiórków kokosowych, - 25 g miodu, - 200 g śmietany, - opakowanie cukru waniliowego, - 250 g serka mascarpone, - 5 łyżek likieru jajecznego Przygotowanie: Rabarbar pociąć na kawałki po ok. 1 cm długości. Kisiel, 50 g cukru wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody. 260 ml wody zagotować, dodać rozrobiony kisiel i rabarbar. Gotować ok. 5 minut. Truskawki poprzekrawać dodać do przestudzonego rabarbaru. Na rożki karmelowe: roztopić 35 g masła, dodać mąkę, 50 g cukru, wiórki kokosowe i miód. Wymieszać i odstawić masę na 10 minut w chłodne miejsce. W dużych odstępach nakładać po pół łyżeczki masy na wyłożoną papierem blachę. Wstawić na 5 minut do piekarnika nagrzanego do 175 st. C. Przestudzić przez 2-3 minuty zdjąć z papieru i skręcić w rożki. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Serek mascarpone wymieszać z likierem i 75 g cukru, delikatnie wmieszać ubitą śmietanę. Kisiel i krem nakładać do salaterek. Dekorować rożkami, kawałkami rabarbaru i truskawek. Czas przygotowania: 40 minut