Deserek waniliowy

Łatwe, 2 porcje. Przepis z książki Julity Bator "Zamień chemię na jedzenie".

Deserek waniliowy
Deserek waniliowyJakub Batormateriały prasowe

Składniki:

  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 250 g jogurtu naturalnego domowego lub ze sklepu (bez mleka w proszku)
  • 4 łyżeczki cukru waniliowego (ze sklepu z prawdziwą wanilią, lub domowego)
  • 2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy

Przygotowanie:

1.      Rozrobić żelatynę według przepisu i lekko ostudzić.

2.      Jogurt zmiksować z cukrem waniliowym i miodem lub syropem.

3.      Do jogurtu wlewać po odrobinie żelatynę, cały czas miksując.

4.      Deserek chłodzić w lodówce, aż zgęstnieje.

Przepis pochodzi z książki Julity Bator „Zamień chemię na jedzenie”
Przepis pochodzi z książki Julity Bator „Zamień chemię na jedzenie”materiały prasowe

Przepis pochodzi z książki Julity Bator "Zamień chemię na jedzenie".

Julita Bator, mama trójki dzieci, przez długi czas była pewna, że jej maluchy urodziły się chorowite i nigdy nie uda się im uniknąć częstych wizyt u lekarza ani masy antybiotyków.

Zanim weszła na drogę dobrego żywienia, przez kilka lat szukała wraz z mężem przyczyny częstych infekcji swoich dzieci, odwiedzając alergologa, laryngologa, endokrynologa, immunologa i gastrologa.

Nie przekonywała jej opinia lekarza pediatry, który twierdził, że "dziesięć infekcji w roku u dziecka to stan normalny". W pamięci miała swoje dzieciństwo, które bynajmniej nie upłynęło na kuracjach antybiotykowych i sterydowych. Okazało się jednak, że wystarczy zmienić sposób odżywiania - jedzenie naprawdę może leczyć.

Zdecydowała się z całą rodziną na eksperyment żywieniowy i zrezygnowała z kupowania szkodliwie przetworzonej żywności. Produkty nie potraktowane chemią, ekologiczne, które są po prostu jedzeniem, a nie tylko jedzenie udają, rozwiązały kwestię wielu chorób i stresów.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas