Reklama

Reklama

Deserki z marchwi i jabłek

Samo zdrowie.

Składniki:

- 1 kg marchwi,
- 4 jabłka,
- 3 łyżki cukru,
- 2 łyżki masła,
- 0,5 cytryny,
- szczypta soli,
- kilka gałązek mięty

Przygotowanie:

Marchewki obrać i pokroić w kostkę, włożyć do rondla, dodać masło, kilka łyżek wody, szczyptę soli i dusić pod przykryciem. Gdy marchewka będzie już miękkawa, dodać pokrojone jabłka, cukier i doprawić sokiem z cytryny i ewentualnie sola. Podawać udekorowane listkami mięty.
Czas przygotowania 0,5 h.
Przepis na 5 osoby.

Smacznego

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: jabłka | zdrowie | desery

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje