Deserowa lasagne z jabłkami

Lasagne w wersji na słodko z pewnością skradnie serca łasuchom!

Lasagne na deser? Czemu nie!
Lasagne na deser? Czemu nie!materiały prasowemateriały prasowe

Przygotowanie:

Jabłka obieramy, wycinamy środki i kroimy w cienkie plastry. Następnie karmelizujemy je w cukrze i zalewamy sokiem z cytryny. Dodajemy część cynamonu, rodzynki, żurawinę i dalej dusimy. Uduszone jabłka studzimy i przekładamy makaronem (nie gotujemy go wcześniej), układając całość w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem.

Posypujemy cukrem wymieszanym z pozostałą częścią cynamonu i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż cukier lekko się skarmelizuje.

Całość podajemy z bitą śmietaną lub sosem waniliowym.

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Zalewajka na białej kiełbasiePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas