Desery dla aktywnych

Daktylowa czekolada
Daktylowa czekolada123RF/PICSEL

Daktylowa czekolada

Składniki

  • 1 niepełna szkl. suszonych daktyli
  • 15 dag oleju kokosowego
  • 2 łyżki karobu albo ciemnego kakao
  • po 1/2 szkl. pistacji i suszonej żurawiny
8 porcji

Sposób przygotowania:

Rada kucharza

Morelowe kulki mocy

Morelowe kulki mocy
Morelowe kulki mocy123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 szkl. różnych orzechów (arachidowe, laskowe, nerkowce, migdały)
  • 2 szkl. suszonych moreli
  • 1/2 szkl. płatków owsianych (błyskawicznych)
  • 2/3 szkl. pestek słonecznika, dyni, siemienia lnianego, chia
30 porcji

Sposób przygotowania:

Rada kucharza

Wegańska bajaderka

Wegańska bajaderka
Wegańska bajaderka123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 łyżka ciemnego kakao
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki syropu daktylowego lub miodu
  • 5 wegańskich herbatników
  • 4 łyżki orzechów włoskich
  • 3 łyżki rodzynek
  • skórka starta z 1/2 pomarańczy
8 porcji

Sposób przygotowania:

Rada kucharza

Proteinowe batony

Proteinowe batony
Proteinowe batony123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 i 1/2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szkl. płatków jaglanych
  • 1/2 szkl. płatków owsianych
  • 1 duży banan
  • 2 miarki (po 100 ml) białka serwatkowego albo odżywki proteinowej dla sportowców w proszku
  • 1 szkl. ziaren sezamu, pestek dyni, płatków migdałowych, rodzynek
  • stewia do smaku
10 porcji

Sposób przygotowania:

Rada kucharza

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?