Desery z czekoladową nutą

Przepyszne desery, które przygotujesz bez trudu!

Pudding z chałki z migdałami

Składniki

  • 200 g dżemu np. czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą
  • 1 czerstwa chałka
  • 2 jajka
  • 120 ml mleka
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2-3 truskawki
  • 2 łyżki płatków migdałów

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm. Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem. Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym na każdej rozsmaruj łyżeczkę czekodżemu. W jednej dużej formie do pieczenia (26 cm średnicy) lub w 4 małych (8-10 cm średnicy), ułóż namoczone i posmarowane czekodżemem kromki. Posyp je płatkami migdałów i dodaj truskawki pokrojone w mniejsze kawałki. Zapiekaj ok. 20 minut w 180 stopniach. Podawaj na ciepło.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje