Reklama

Reklama

Desery z dziwnych odmian znanych owoców

Łączą nowe nuty smakowe z dobrze znanymi. Podpowiadamy, jak przyrządzić z nich desery bardziej oryginalne niż zwykle.

Niektóre kupimy w hipermarketach, ale większość dostępna jest tylko u rolników na dużych targowiskach. Jemy je tak samo jak odmiany czy krzyżówki owoców, od których pochodzą - surowe - a także możemy robić z nich przetwory czy dodawać do ciast. Dzięki temu, że mają ciekawe połączenia smakowe, łatwo zrobimy z nich wykwintne, a zarazem proste desery.

Reklama

Czerwona gruszka

Jest większa niż pospolita gruszka.

Ma słodko-winny gruszkowy smak.

Dobrze smakuje z winem. 

Pokrojoną gotujemy 20 min w szklance czerwonego wina i łyżeczce przypraw do piernika.

Brzoskwinia lodowa

Wygląda jak prawie biała brzoskwinia. 

Ma delikatny smak. Idealna do  grillowania.

Kroimy owoc na plastry i smarujemy oliwą. Grillujemy z obu stron na patelni. Polewamy miodem.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje