Diabelskie ziemniaczki
Aktualizacja
Diabelskie ziemniaczki to rumiany, chrupiący i aromatyczny dodatek do obiadu. Niektórzy twierdzą, że diabelskie ziemniaczki z tego przepisu są nawet lepsze od frytek.
Składniki
1 kg małych ziemniaków
2 duże cebule
2 łyżki masła śmietankowego
łyżka chili w proszku
łyżka curry
łyżeczka pieprzu
2 łyżeczki soli
kilka gałązek natki lub koperku
Diabelskie ziemniaczki - przygotowanie
Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj 15 min. Osącz, ostudź, ewentualnie pokrój. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę.
Masło rozgrzej na patelni. Włóż ziemniaki i cebule, posyp pieprzem, chili, solą i curry, wymieszaj. Smaż na malutkim ogniu, co chwila mieszając.
Podawaj z mięsem, jajkiem sadzonym lub surówką.
Sprawdź też te przepisy:
Zdrowe śniadanie
Zobacz także: