Dieta bezglutenowa: Drobiowy pasztecik na gorąco
Bezglutenowy przepis na drobiowy pasztecik na gorąco dla dzieci ze skłonnością do alergii.

Składniki:
- 1 szklanka pokrojonego ugotowanego mięsa z kurczaka lub indyka
- 4 ugotowane wątróbki z kurczaka
- 1 mała marchewka ugotowana
- kawałek selera ugotowanego
- 1 ugotowana mała pietruszka
- Cebula zielona
- sól
- pieprz
- imbir
- Gałka muszkatołowa
- Maggi
- 1 jajko
- olej
- posiekany na kosteczki wędzony boczek
- bezglutenowa bułka tarta 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać i udusić na oleju. Mięso zmiksować z dodatkiem wątróbki, jajka, bułki tartej, jarzyn i cebuli. Do masy dodać boczek pokrojony w kostkę, doprawić do smaku. Wstawić do piekarnika na 15 minut w temperaturze 100 stopni C. Podawać na ciepło lub zimno np. z sosem chrzanowym i pieczywem bezglutenowym.