Dieta bezglutenowa: Knedle serowe z truskawkami
Serowe knedle? Tak! Polecamy nowy przepis na bezglutenowe knedle jakich jeszcze nie jedliście.

Składniki:
- 25 dkg twarogu
- 4 łyżki mąki bezglutenowej
- 1 łyżeczka mleka w proszku
- jajko
- 50 dag truskawek
- 3 łyżki bułki tartej bezglutenowej
- 1/2 szklanki jogurtu
- cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
Twaróg przetrzeć przez sito, mąkę, mleko w proszku, jajko, i wyrobić ciasto. Uformować wałek, pokroić w plastry. Każdy plaster rozgnieść na placuszek. Truskawki posypać bezglutenową bułką tartą. Na każdy placuszek położyć 1 truskawkę, zlepić w kulkę. Knedle gotować w lekko osolonym wrzątku. Wyjmować delikatnie łyżką cedzakową. Jogurt wymieszać z cukrem waniliowym i polewać nim knedle.