Dieta bezglutenowa: Kotleciki z mięsa i kaszy

Świetny pomysł na pyszne i szybkie danie dla alergicznego dziecka.

Kotleciki z mięsa i kaszy
Kotleciki z mięsa i kaszy123RF/PICSEL

Składniki:

  • 3 szklanki kaszy gryczanej
  • 2 szklanki ugotowanego kurczaka
  • 1 ugotowana marchewka i pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • Olej
  • Zielona natka pietruszki
  • bezglutenowa bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotować na sypko, ostudzić, zmiksować z mięsem i jarzynami. Cebulę posiekać, dodać do masy wraz z jajkami, jarzynami, zielenina i przyprawami. Formować kotleciki, panierować je w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Podawać z surówkami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas