Dieta bezglutenowa: Racuszki z szynką
Polecamy innowacyjny przepis na racuszki dla maluchów z problemami alergicznymi. Pyszny, tani i szybki w przyrządzeniu!

Składniki:
- 2 jajka,
- 1 szklanka mleka
- sól
- mąka bezglutenowa
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- szynka w paseczkach
- kilka gałązek zielonej pietruszki
- 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
Całe jajka zmiksować , dodać mleko, proszek do pieczenia i sól. Dodać mąkę bezglutenową w ilości zapewniającej odpowiednią gęstość (jak na naleśniki). Do ciasta dodawać szynkę, posiekaną zieloną pietruszkę, ewentualnie czosnek do smaku. Rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor. Podawać z surówką lub ketchupem.