Dieta bezglutenowa: Roladki z wątróbkami
Sposób na pyszny obiad z bezglutenowymi roladkami dla najmłodszych smakoszy!
Składniki:
- 2 duże piersi z kurczaka
- 1/2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
- 3 wątróbki drobiowe
- sól
- pieprz
- jajko
- bezglutenowa bułka tarta
- koperek
- olej
Sposób przygotowania:
Mięso rozbić tłuczkiem. Do kaszy dodać posiekaną wątróbkę, koperek, sól, pieprz, jajko oraz bułkę tartą, wyrobić masę. Farszem napełnić mięso i zwinąć jak zrazy, przebijając wykałaczką koniec, aby się nie rozwinęły. Na patelni obsmażyć mięso ze wszystkich stron, dodać odrobinę wody i nadal dusić do miękkości. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.