Dieta bezglutenowa: Wątróbka z cebulką i majerankiem

Przepis na fantastyczną wątróbkę dla dzieci z alergią i nie tylko.

Przepis na pyszną watróbkę
Przepis na pyszną watróbkę123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kg wątróbki drobiowej (najlepiej z kurczaka)
  • 2 cebule
  • masło klarowne do smażenia
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Wątróbkę płuczemy, gotujemy z dodatkiem przypraw, gdy będzie prawie miękka, odcedzamy i zostawiamy, aby ostygła. Cebulę płuczemy, obieramy, kroimy na talarki, smażymy na maśle. Ostudzoną wątróbkę obieramy z powięzi, dodajemy do cebuli i smażymy z obu stron. Posypujemy lekko majerankiem. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami i surówkami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas