Dieta bezglutenowa: Żeberka cielęce z kminkiem

Wypróbuj nowy przepis na żeberka cielęce dla dzieci alergicznych.

Cielęce żeberka
Cielęce żeberka123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • 2 łyżeczki kminku
  • Kostka rosołowa
  • Uniwersalna przyprawa warzywna 
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Żeberka płuczemy, kroimy na paski wzdłuż kości, solimy. Do żaroodpornego naczynia wrzucamy kostkę rosołowa, odrobinę uniwersalnej przyprawy, żeberka i lekko podlewamy wodą. Dusimy w mocno nagrzanym piekarniku, aż zaczną się rumienić. Odkrywamy wieczko, żeberka posypujemy kminkiem i pieczemy z obu stron, aż będą mocno zrumienione. Podajemy z ziemniakami i surówkami lub na zimno, jako zakąskę.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas