Reklama

Reklama

Dieta bezglutenowa: Żeberka wieprzowe z barbecue

Świetny pomysł na bezglutenowy obiad dla twojego dziecka.

Składniki:

  • 1 kg żeberek chudych
  • 4 cebule
  • Kminek
  • Sos barbecue
  • Sól
  • Pieprz
  • Odrobina chilli
  • Olej

Sposób przygotowania:


Reklama

Żeberka płuczemy, dzielimy na kawałki, solimy. Podsmażamy na oleju z obu stron. Cebule obieramy, kroimy i podsmażamy oddzielnie z kminkiem i chilli. Do naczynia żaroodpornego wykładamy podsmażone żeberka, pokrywamy podsmażona cebulą, posypujemy kminkiem i polewamy sosem barbecue, doprawiamy do smaku. Dusimy w silnie nagrzanym piekarniku około godziny. Podajemy z ziemniakami, ryżem lub kasza jaglaną.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje