Dietetyczne miniserniczki
Możesz zjeść bez wyrzutów sumienia!
Sposób przygotowania
1. Cztery foremki wyłóż pergaminem: wytnij kółka na ich dno i paski na boki. Papier posmaruj olejem, foremki wstaw do lodówki. Kiwi obierz, pokrój na kawałeczki, włóż na 2 min do wrzątku, odcedź.
2. Rozpuść czekoladę i posmaruj cienką warstwą dno i boki foremek, do 1/3 wysokości. Wstaw do zamrażarki na 10 minut. Galaretkę rozpuść w 1,5 szkl. wrzątku. Wymieszaj z żelatyną. Serek zmiksuj z kroplami, miodem, ew. barwnikiem i 1/2 szkl. galaretki. Resztę galaretki mieszaj co jakiś czas, by nie zastygła.
3. Do foremek z zastygniętą czekoladą, nałóż do 2/3 ich wysokości, zielony mus. Znów zamroź przez 10 minut. Na wierzchu każdego serniczka rozłóż kawałeczki kiwi i zalej je resztą galaretki. Wstaw do lodówki, by deser zastygł. Wyjmij z papieru i delikatnie go oderwij. Serniczki trzymaj w lodówce.