Reklama

Reklama

Dinozaur cały w marcepanie

Słodkiego dinozaura możesz dodatkowo udekorować np. drażetkami, robiąc z nich łatki, pazury, oczy.

Składniki

  • spód biszkoptowy lub ucierany
  • ok. 45 dag masy marcepanowej
  • cukier puder
  • barwniki

Składniki - masa

  • 2 żółtka
  • 25 dag masła
  • szklanka mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

Zrób masę budyniową: pół szklanki mleka zagotuj z cukrem. Resztę mleka wymieszaj z żółtkami, cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną.

Reklama

Dodaj do gotującego się mleka, mieszając, by nie powstały grudki. Gotuj ok. minutę, aż zgęstnieje. Ostudź. Miękkie masło utrzyj mikserem na puszysto. Dalej miksuj, dodając chłodny budyń.

Z ciasta wytnij zwierzaka (skrawki możesz odłożyć do dekoracji). Posmaruj kremem. Schłodź.

Masę marcepanową zagnieć z barwnikami na posypanym cukrem pudrem blacie. Rozwałkuj między foliami, ułóż na cieście. Z reszty ulep np. jajka.

Świat kobiety

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje