Dinozaur cały w marcepanie

Słodkiego dinozaura możesz dodatkowo udekorować np. drażetkami, robiąc z nich łatki, pazury, oczy.

Wypróbuj przepis!
Wypróbuj przepis!123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Zrób masę budyniową: pół szklanki mleka zagotuj z cukrem. Resztę mleka wymieszaj z żółtkami, cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną.

Dodaj do gotującego się mleka, mieszając, by nie powstały grudki. Gotuj ok. minutę, aż zgęstnieje. Ostudź. Miękkie masło utrzyj mikserem na puszysto. Dalej miksuj, dodając chłodny budyń.

Z ciasta wytnij zwierzaka (skrawki możesz odłożyć do dekoracji). Posmaruj kremem. Schłodź.

Masę marcepanową zagnieć z barwnikami na posypanym cukrem pudrem blacie. Rozwałkuj między foliami, ułóż na cieście. Z reszty ulep np. jajka.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas