Dlaczego bigos wychodzi gorzki? Tych błędów nie popełniaj

Dlaczego bigos wychodzi gorzki? Na to musisz zwrócić uwagę
Dlaczego bigos wychodzi gorzki? Na to musisz zwrócić uwagę123RF/PICSEL

Dlaczego bigos wychodzi gorzki?

Jak pozbyć się goryczy bigosu?

Bigos najlepiej smakuje po kilku dniach
Bigos najlepiej smakuje po kilku dniach123RF/PICSEL
  • cukier
  • miód
  • słodkie, suszone śliwki

Jak pozbyć się goryczy z kiszonej kapusty?

Kapusta kiszona może również mieć goryczkowy posmak
Kapusta kiszona może również mieć goryczkowy posmak123RF/PICSEL

Jak uratować gorzki bigos?

  • osłodzenie bigosu miodem, rodzynkami lub suszonymi śliwkami
  • starcie do potrawy jednego jabłka
  • dolanie do bigosu czerwonego wina
  • zamrożenie potrawy
„Zdrowie na widelcu”: Kiszona kapusta do bigosuPolsat CafePolsat Cafe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?