Dodaję ten produkt zamiast mąki. Placki z cukinii są sycące i chrupiące

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jak zrobić placki z cukinii bez mąki? Przepis jest dziecinnie prosty
Jak zrobić placki z cukinii bez mąki? Przepis jest dziecinnie prosty123RF/PICSEL

Placki z cukinii, czyli sezonowy przysmak

Placki z cukinii - lepsze niż ziemniaczaneInteria KulinariaInteria Kulinaria

Mąka już się przejadła

Mąka nie jest konieczna do zrobienia pysznych placków z warzyw
Mąka nie jest konieczna do zrobienia pysznych placków z warzyw123RF/PICSEL

Smaczna dieta sprzymierzeńcem zgrabnej sylwetki

Połącz cukinię z płatkami owsianymi. Placki nie będą miały sobie równych

  • 1 duża cukinia
  • 130 g płatków owsianych
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki curry i czosnku granulowanego
  • szczypta soli i pieprzu
  1. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól, wsyp płatki owsiane i odstaw na sitku na 15 minut.
  2. Odsącz masę warzywną z nadmiaru wody.
  3. Dodaj jajka i resztę przypraw, dokładnie wymieszaj.
  4. Placki smaż z obu stron na rozgrzanym oleju. Możesz również przyrządzić je w piekarniku nagrzanym do 180°C. Pieczenie potrwa około 20 minut.