Domowa nutella

Czekoladowy krem bez dodatku cukru!

Domowa krem czekoladowy
Domowa krem czekoladowy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Do garnka wrzuć 1 filiżankę (ok. 200 ml) suszonych daktyli . Zalej je wodą i gotuj 10 minut. Miękkie daktyle odcedź, przestudź. Rozetnij 1 awokado, wyjmij pestkę.

Miąższ wybierz łyżką. Awokado i daktyle wrzuć do malaksera.

Dodaj 1 duży obrany banan oraz 1 czubatą łyżkę ciemnego kakao. Wszystkie składniki zmiksuj na gładki krem.

Smaruj nim gofry, naleśniki i pieczywo. Stosuj do przekładnia tortów oraz jako nadzienie do tart i rolad.

Jak zrobić blok czekoladowy?Interia Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas