Reklama

Reklama

Domowe lody z owocami

Domowe lody mają zdecydowaną przewagę nad tymi kupowanymi - nie dość, że są zdrowsze, to jeszcze, zdaniem wielu, po prostu smaczniejsze. Można też puścić wodze fantazji i poeksperymentować z dodatkami.

Składniki

  • 1 szklanka gęstego mleczka kokosowego
  • 50 ml wody
  • 3 łyżki miodu
  • 1/2 szklanki mieszanych owoców (maliny, jeżyny, truskawki, borówki)
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 3 łyżki startej gorzkiej czekolady

1. W naczyniu blendera umieszczamy dobrze schłodzone mleko kokosowe, dodajemy miód i wodę, blendujemy.

2. W foremkach do lodów umieszczamy owoce (po kilka sztuk, te większe, jak truskawki, wcześniej kroimy, można też owoce zblendować), startą czekoladę i wiórki. Zalewamy całość mieszanką mleczno-miodową. Mrozimy w zamrażalniku całą noc.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje