Domowe nachosy zamiast chipsów

Gotowe nachosy i czipsy to bardzo niezdrowa przekąska – tłusta i kaloryczna. Jeśli mimo wszystko nie potrafimy sobie ich odmówić, to lepiej jest przygotować domowe nachosy z tortilli, które zjedzone w towarzystwie dipu pomidorowego będą o wiele lepszą alternatywą.

Składniki

  • Tortilla pszenna np. marki Sandra
  • Łyżeczka oliwy
  • Pomidorki koktajlowe
  • Papryczka jalapeno
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

Tortillę smarujemy odrobiną oliwy i kroimy na trójkąty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C i z włączonym termoobiegiem przez ok. 7 minut z każdej strony. Warzywa myjemy i kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.  

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje