Domowy fishburger

Oryginalny sposób na danie rybne

Najlepiej smakuje podany z frytkami
Najlepiej smakuje podany z frytkami123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 bułki hamburgerowe
  • 2 kostki mintaja
  • 2 liście sałaty
  • pomidor
  • 2 plasterki sera żółtego
  • olej
  • keczup
  • musztarda
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Mintaja natrzyj solą i pieprzem. Jajko roztrzep. Ryby panieruj w jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju na złoty kolor.

2. Bułki przekrój na pół. Podgrzej w opiekaczu lub na suchej patelni, posypanej solą. Posmaruj musztardą, ułóż sałatę, kawałki pomidora, gorącą rybę i plasterek sera. Polej keczupem.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas