Reklama

Reklama

Domowy fiszburger

Prosty w wykonaniu, a dużo zdrowszy od tradycyjnego!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 3 średniej wielkości filety z miruny
  • 1 ziemniaki
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 jajka
  • mąka i bułka tarta do panierowania
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • 4 bułki do hamburgerów
  • kilka liści sałaty
  • 2 pomidory
  • czerwona cebula

Składniki - sos tatarski

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 ogórki konserwowe
  • pół pęczka szczypiorku i natki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Rybę ugotuj na parze. Osobno ugotuj ziemniaki. Następnie oba produkty rozdrobnij. Dodaj posiekaną natkę, sól, pieprz i 1 jajko. Wymieszaj dłonią. Formuj płaskie kotlety, następnie panieruj w mące, jajku i bułce. Smaż na złoto z obu stron. 

2. Ogórki pokrój w drobną kostkę, natkę i szczypior posiekaj. Składniki na sos połącz. W środek przekrojonych i podgrzanych bułek wkładaj sałatę, pomidor, rybny kotlet, cebulę. Polej sosem. Podawaj ciepłe.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje