Domowy fiszburger
Prosty w wykonaniu, a dużo zdrowszy od tradycyjnego!

Składniki
- 3 średniej wielkości filety z miruny
- 1 ziemniaki
- pęczek natki pietruszki
- 2 jajka
- mąka i bułka tarta do panierowania
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- 4 bułki do hamburgerów
- kilka liści sałaty
- 2 pomidory
- czerwona cebula
- sos tatarski
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu
- 2 ogórki konserwowe
- pół pęczka szczypiorku i natki
- sól, pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Rybę ugotuj na parze. Osobno ugotuj ziemniaki. Następnie oba produkty rozdrobnij. Dodaj posiekaną natkę, sól, pieprz i 1 jajko. Wymieszaj dłonią. Formuj płaskie kotlety, następnie panieruj w mące, jajku i bułce. Smaż na złoto z obu stron. 2. Ogórki pokrój w drobną kostkę, natkę i szczypior posiekaj. Składniki na sos połącz. W środek przekrojonych i podgrzanych bułek wkładaj sałatę, pomidor, rybny kotlet, cebulę. Polej sosem. Podawaj ciepłe.