Domowy keczup

Aktualizacja

Domowy keczup, z uwagi na minimalistyczny skład, jest o wiele zdrowszy od swoich sklepowych odpowiedników. Bonus - jest też od nich o wiele smaczniejszy. Domowy keczup może szybko stać się twoim ulubionym.

Domowy keczup to bogaty smak i prosty skład
Domowy keczup to bogaty smak i prosty skład123RF/PICSEL

Domowy keczup - przygotowanie

Cebulę drobno siekamy, ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. W rondelku lub na średniej patelni smażymy na oleju cebulę (do momentu zeszklenia). Pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżony czosnek.

Do podsmażonej cebuli i czosnku dokładamy koncentrat pomidorowy, mieszamy go i dolewamy powoli półtorej szklanki zimnej wody. Gdy sos się zagotuje, wsypujemy wszystkie przyprawy. Ponownie zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, studzimy. Powstały sos można zblendować, jeśli lubimy jednolitą konsystencję (bez wyczuwalnej cebuli).

Sprawdź też inne przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorówPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas