Domowy pasztet z łososia

Taki pasztet zrobisz w domu, bez wielkiego wysiłku. Smakuje wybornie i co ważne - jest zdrowy!

Delikatny i smaczny
Delikatny i smaczny 123RF/PICSEL

1. Łososia umyj, osusz i pokrój w kostkę.

2. Do miski włóż łososia dodaj sok z cytryny, gałkę oraz koncentrat, wymieszaj. Następnie wszystko rozdrobnij blenderem. Dodaj jajko, połowę śmietanki kremówki i kwaśnej śmietany, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

3. Małą keksówkę posmaruj masłem i wyłóż folią aluminiową. Wylej łososiową masę. Foremkę przykryj folią aluminiową. Dużą blachę napełnij zimną wodą do 1/3 jej wysokości. Wstaw do niej keksówkę. Piecz ok. 60 minut w temperaturze 150°C. Gdy wystygnie, wstaw na kilka godzin do lodówki. 

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas