Doro wat. Jajka z kurczakiem po etiopsku

Kuchnia etiopska nie cieszy się dużą popularnością w Polsce. Dzięki tej recepturze stanie się inaczej. Wypróbuj potrawkę z kurczaka z gotowanymi jajami.

Doro wat to etiopski przysmak z kurczakiem i jajkami na twardo
Doro wat to etiopski przysmak z kurczakiem i jajkami na twardo123RF/PICSEL

Cebulę zeszklij w rondlu, dodaj masło i przyprawy, zalej szklanką wody i mieszaj, aż zaczną oddawać intensywny aromat.

Kurczaka pokrój na kawałki, zalej wodą zmieszaną z sokiem z cytryny i odstaw na kwadrans. Po zmieszaj je z cebulą i duś na małym ogniu, uzupełniając odparowującą wodę.

Pod koniec dodaj w całości jaja i podgrzej w sosie razem z kurczakiem.

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Kisz z łososiem i brokułamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas