Doro wat. Jajka z kurczakiem po etiopsku
Kuchnia etiopska nie cieszy się dużą popularnością w Polsce. Dzięki tej recepturze stanie się inaczej. Wypróbuj potrawkę z kurczaka z gotowanymi jajami.

Składniki
- 3 szklanki siekanej cebuli
- masło
- pieprz kajeński
- słodka papryka
- mielony imbir
- kurczak ( najlepiej zagrodowy)
- pół szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 6 jaj na twardo
Cebulę zeszklij w rondlu, dodaj masło i przyprawy, zalej szklanką wody i mieszaj, aż zaczną oddawać intensywny aromat.
Kurczaka pokrój na kawałki, zalej wodą zmieszaną z sokiem z cytryny i odstaw na kwadrans. Po zmieszaj je z cebulą i duś na małym ogniu, uzupełniając odparowującą wodę.
Pod koniec dodaj w całości jaja i podgrzej w sosie razem z kurczakiem.***Zobacz także: