Najlepsze w profilaktyce nowotworów, chorób serca i demencji. Jedz zwłaszcza latem

Produkty bogate we flawonoidy zmniejszają ryzyko demencji, chorób serca i nowotworów. Jedz je zwłaszcza latem
Produkty bogate we flawonoidy zmniejszają ryzyko demencji, chorób serca i nowotworów. Jedz je zwłaszcza latemMagda Weidner123RF/PICSEL

Czym są flawonoidy i jak wpływają na organizm?

Zobacz również:

Które produkty zawierają najwięcej flawonoidów?

Szkło deserowe wypełnione warstwami jogurtu oraz sosem owocowym z dodatkiem świeżych jeżyn i truskawek, ozdobione listkiem mięty, ustawione na drewnianym stole obok srebrnych łyżeczek.
Wyrzuć z kuchni słodycze i inną żywność wysokoprzetworzoną. Zdrowy deser przygotuj na bazie świeżych owocówPhotographer: Ekaterina Kondratova123RF/PICSEL

Flawonoidy zmniejszają ryzyko chorób serca i demencji

Kubek z gorącą czekoladą lub kawą z mlekiem na jutowym materiale, obok szyszka, laska cynamonu i rozrzucone ziarna kawy, całość na drewnianym, ciemnym stole.
Bogatym źródłem flawonoidów jest m.in. kakao, gorzka czekolada i zielona herbata123RF/PICSEL

Ile trzeba jeść flawonoidów, żeby zmniejszyć ryzyko demencji?

Zobacz również:

Dr n. med. Tadeusz Oleszczuk o przyczynach nowotworów: Dieta decydujeINTERIA.PL