Dorsz na jarzynce

Dorsz z warzywami
Dorsz z warzywami123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 kolby kukurydzy
  • 1 mała cukinia
  • 1 szkl. różyczek brokuła
  • garść strączków groszku cukrowego
  • 10-12 małych pomidorków
  • 4 filety z dorsza lub innej ryby, każdy po ok. 10 dag
  • 1 łyżeczka soku
  • z limonki lub z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • sól
  • mielony biały pieprz
  • gałązki świeżego oregano
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 3 łyżki oliwy do marynaty
4-5 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na dorsza z topinamburemInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?