Dorsz panierowany zapiekany
Doskonałe danie obiadowe.

Składniki:
- 3 filety z dorsza, - 2 jajka, - 1 łyżka mąki pszennej, - 3 łyżki bułki tartej, - 30 dag. ziemniaków ugotowanych w mundurkach, - 2 pęczki rzodkiewek, - 1 pęczek szczypioru, - 3 plastry żółtego sera, - sos:0.5 szkl. mocnego bulionu warzywnego gorącego, - sól, pieprz, - 1 łyżka musztardy
Przygotowanie:
Dorsza wypanierować i usmażyć. W czasie gdy smaży się ryba przygotować sałatkę. Ziemniaki i rzodkiewki pokroić w plastry. Warzywa połączyć z sosem i wyłożyć na talerz, na to ułożyć rybę, a na nią ser. Danie włożyć na krótką chwilę do rozgrzanego piekarnika nastawionego na funkcję e grill. Przepis na 3 osoby. Czas przygotowania 45 min.