Reklama

Reklama

Dorsz z kuskusem

Zapiekanka dla całej rodziny.

Składniki:

  • 80 dag dorsza
  • 40 dag kaszy kuskus
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • cytryna
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Dorsza opłucz, posól, skrop sokiem z połowy cytryny i oliwą. Piecz 15 minut w 180˚C.

Reklama

2. Kuskus zalej gorącym bulionem, odstaw. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na maśle, dodaj do kaszy. Marchewkę umyj, obierz, zetrzyj na tarce, wymieszaj z kaszą.

3. Rybę podziel na cząstki. Układaj w naczyniu żaroodpornym na przemian z kaszą z warzywami i posiekaną drobno natką. Na wierzchu ułóż plastry cytryny, zapiekaj 30 minut w temp. 180˚C.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje