Reklama

Reklama

Dorsz z pieczarkami

Proste i treściwe danie.

Składniki

  • łyżka masło
  • 30 dag pieczarki
  • cebula
  • pół łyżeczki imbir
  • 75 dag filety z dorsza
  • sól
  • sok z cytryny
  • pieprz

Pieczarki pokroić na połówki, podsmażyć na maśle z posiekaną cebulą. Filety oprószyć solą i imbirem. 

Do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem włożyć rybę, posypać pieprzem, skropić sokiem, obłożyć pieczarkami. 

Piec 60 min w temp. 180°C.

Styl.pl

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: dorsz

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje